tiistai 13. lokakuuta 2009

Vielä kerran pojat! Ja takit, ja ruuantähteet!

Urpoin ja toimivin niksini ruokaostoksissa säästämiseen on mennä kauppaan vasta huomenna, jos olisi pitänyt mennä tänään. Siis jos tiistaina olisi kaiken järjen mukaan pistäydyttävä kaupassa niin venytän pokkana menemistä ainakin keskiviikkoon tai vaikka torstaillekin. En tajua mikä logiikka tässä on, sillä käsittääkseni syömme joka tapauksessa samantyyppisiä aterioita samaan tahtiin oli kaupassa käyty tahi ei, mutta kokemus osoittaa täysin kiistatta että kauppareissun lykkääminen vähintään päivällä tuottaa säästöä. Luultavimmin systeemin logiikka selkiäisi biojätteen määrää tarkkailemalla.

Ostin muistaakseni vuonna 2004 kirpputorilta polvipituisen talvitakin kuudella eurolla. Takki on alunperin Vero Modasta, eli käsittääkseni ei varsinainen laatutuote. Ihan ookoo takki joka tapauksessa, paitsi hihansuista jo rispaantunut. Minulla on kiikarissa uusi takki, oli jo viime talvena, mutta ruokakaupasta tuttua logiikkaa noudattaen päätin mennä vielä yhden talven vanhalla takilla. Tänään oli sikäli tuulinen päivä että pukeuduin vielä vanhaan takkiin, ja kuinka ollakaan juolahti mieleeni, että joskohan sitä vielä yhden talven...

Ystäväni oli tuunannut omaa kirpparilöytötakkiaan ompelemalla hihansuihin resorit, ja ajattelin tehdä saman tempun. Tuohan se uutta meininkiä vanhaan vaatteeseen ja rispaantuneiden hihasuiden ongelmakin ratkeaa samalla. Lisäksi hihat pitenevät sen verran että talvipyöräily on hiukan miellyttävämpää kun viima ei pääse livahtamaan hihansuusta sisään.

2 kommenttia:

  1. Moikka. Minustakin hyvä konsti tuo viivytystaktiikka. Pitäisi enemmänkin käyttää. Yleensä kaapista jotakin löytyy. Vähentää nirsoilua.

    VastaaPoista
  2. Viivästyttäminen on kyllä hyvä jippo, itsekin oon vasta viime aikoina sen huomannut ruokien suhteen. Meillä on niin paljon kuivamuonaa ja pakkasessakin aina jotain, että elettäis pelkästään niillä vaikka kuinka kauan (jos ei nyt oteta huomioon ravitsemuksellisia seikkoja, esim. tuoreita kasviksia ja hedelmiä). Jospa sitä aina venyttäis sitä kerran viikossa kaupassa käyntiä kerran 8-9 päivässä, pari loppupäiväähän voi hyvin syödä vaikka uunipuuroa ja munakasta tai muuta, mihin ei tartte tuoreita raaka-aineita.

    VastaaPoista