keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Half as much is twice as good

Pyrin lähestymään muutamia käyttämiäni kulutushyödykkeitä tällaisesta "half as much is twice as good" -näkökulmasta. Koitan siis annostella sellaisia tuotteita, joita yleensä itse annostellaan, noin puolet vähemmän kuin yleensä olen annostellut. Homma toimii melkoisen hyvin esim. shamppoon kanssa (määrää on helppo kontrolloida kun ostin shamppooni Ruohonjuuren täyttöpalvelusta pumppupulloon. Suihkussa on vaikka sokkona helppo säännöstellä pumppausten määrää!), ensimmäistä kertaa elämässäni todella noudatan usein kuulemaani neuvoa pestä vain päänahka ja jättää latvukset rauhaan.

Hammastahnankin kanssa menee hyvin. Käytän Frantsilan luomuhippitahnaa, ja alkuun arvelutti vähentää sen määrää. Sitten keksin ruokasoodan. Kylppärissämme oli jo entuudestaan purkillinen soodaa, koska käytämme sitä vaippapyykissä pesupähkinöiden tehosteena. Hampaita pestessäni laitan ensin tahnan harjaan, sitten dippaan sitä kevyesti soodassa, ja toistaiseksi hampaani ovat pysyneet suussa. Ja valkoisina.

Kahvin kanssa meinasi tulla tenkkapoo, sillä olen sitä ihmistyyppiä, joka aamulla toikkaroi avuttomana silmät ristissä ennen ensimmäistä kahvikupillista, ja iltapäivällä tiettyyn aikaan vaatii ikäänkuin toisen herätyksen, myöskin kahvin voimalla. Olen vaihtanut sen iltapäiväkahvin kahteen isoon kuppiin vihreää teetä, ja tämäkin toimii mielestäni kivasti. Lisäbonuksena iloitsen siitä, että teetä on marketissakin saatavilla luomuna, kun luomukahvin hankkiminen on hankalampaa.

Oikeastaan ainoa alue, jolla puolikkaaseen vähentäminen ei tahtonut sujua, oli astianpesuaine. Pikkuruiseen keittiöömme ei mahdu astianpesukone (no mahtuu, mutta silloin pitäisi luopua yhdestä kappaleesta alkuperäisiä 50-luvun kaapinovia, ja eihän se käy), joten tiskaamme neljän hengen tiskit käsipelillä. Luin kerrankin tiskiainepullon kyljestä oikean annosteluohjeen ja tajusin liioitelleeni reippaasti tässäkin asiassa. Ei muuta kuin maustemitta käyttöön, ja tarkasti mittaamaan tasan 10 ml tiskiainetta altaalliseen vettä. Tulokset eivät olleet kovin lupaavia, tuntui että astioihin jäi rasvainen kelmu. Pari päivää tuskailin ongelmani kanssa kunnes tajusin itsestäänselvän vastauksen: Myös veden määrää kannattaa vähentää, täten pesuliuoksen koostumus pysyy täsmälleen samana.

Että olen fiksu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti