tiistai 5. tammikuuta 2010

Yhden pysähdyksen taktiikalla

Luin taannoin muistaakseni Vihreän langan keskustelupalstalta mukavan ja yksinkertaisen vinkin sähkönsäästöön keittiössä. Ns. yhden pysähdyksen taktiikka toimii niin, että ruoka-aineita pakastettaessa käytetään ne ensin jääkaapissa, ja samoin sulatetaan pakasteet jääkaapissa eikä huoneenlämmössä (eikä mikrossa tai paistinpannulla kuten meillä on tapana).

Pakastimeen menevien suhteen taktiikka toimii meillä aivan kiitettävästi, mutta toiseen suuntaan huonommin. Etukäteissuunnittelu auttaisi asiaa. Sähkönsäästön perään on turha haikailla enää siinä vaiheessa kun muffinsseja täytyy tehdä nyt nyt NYT ja marjasose on umpijäässä.

2 kommenttia:

  1. Mulla toimii kanssa.. toisinaan. Esim jauhelihaa ei saa mitenkään järkevästi jäisestä "tuoreeksi", joten on pakko vähän ajatella etukäteen ja jos unohtaa, niin.. no aina on seuraava päivä ;)
    Mutta leivät menee useinmiten kyllä paahtimen sulatustoiminolla... Mutta se jääkaappiin laittaminen kyllä toimii: Joululaatikot oli odottamassa syömistä partsilla = umpijäässä. Laitoin jääkaappiin ja kaikki muukin oli sen jälkeen hyvin kylmää ;D

    VastaaPoista
  2. Illalla kun ottaa marjarasian pakkasesta jääkaappiin, marjat on aamupuuron kanssa juuri sopivia nautittaviksi: sulaneita, mutta vielä ihan vähän jäisiä, juuri rapsakoita. Jos ne ottaa suoraan pakkasesta, ne on pakko laittaa puuron kanssa hautumaan eikä lopputulos oo yhtä hyvä. Ellei tee vispipuuroa.

    Toisaalta sellaisia tuotteita, mitä oon kaupasta haalinut alehintaan ja joissa on päiväys menossa umpeen samana päivänä, en usein uskalla sulattaa jääkaapissa..

    Niin, ja jos joskus on pakko laittaa vielä vähän lämmin ruoka jääkaappiin, niin vastapainoks voi ottaa pakkasesta sen viereen/alle vaikka sen marjarasian.

    VastaaPoista