lauantai 25. huhtikuuta 2009

Mahtava Luomulaatikko!

Tilasin tällä viikolla ensimmäistä kertaa laatikollisen kotiinkuljetettavia luomuvihanneksia ja -hedelmiä. Kyseessä on uusi palvelu täällä Tampereella, ja jäin kyllä kerrasta koukkuun. Omissa lähikaupoissamme on saatavilla jonkun verran luomua kasvikuntaa, mutta valikoima on suppeahko ja laatu vaihtelee. Luomulaatikossa on reippaasti erilaisia tuotteita, ja kaikki erittäin super-ihanaa laatua. Olen onneni kukkuloilla!

Luomulaatikolla ei valitettavasti vielä ole kotisivuja, mutta sähköpostilla voi kysellä lisätietoja osoitteesta luomulaatikko@ah-toimi.fi.

Luomulaatikon myötä onnistuin ratkaisemaan myös minua pitkään vaivanneen pulman. Periaatteessa en osta ulkomaisia hedelmiä ja vihanneksia, ja olemmekin talven ajan syöneet lähinnä kaalia, lanttua ja porkkanaa. Tykkään kyllä kaikista edellämainituista (ja lapsetkin tykkäävät, onneksi), mutta tässä vaiheessa kevättä kaipaan jo vaihtelua kasvis-osastoon. Päätimme puolison kanssa että jos se on luomua, sitä saa ostaa. En ole varma onko päätöksemme ekologisesti aivan perusteltu, mutta toisaalta mieleni tekee myös tarjota lapsilleni mukavia makuelämyksiä ja vaihtelua lautaselle. Ekologisuuteen pyrkiminen tekee minusta paikoitellen aika tylsän äidin, ja yritän löysätä pipoa joidenkin asioiden kohdalla. En suurin surminkaan halua että pikkuiset lapseni kasvavat niin ankaran säännöstelyn alaisina, että he isompina silkasta kapinoinnin halusta kääntävät selkänsä kaikille hienoille periaatteilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti