perjantai 15. toukokuuta 2009

Miksi ihailen mummoja

Mummoja on pakko ihailla, esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Mummolla on aina kauppakassi mukana. Mummo suunnittelee päivänsä niin hyvin, ettei kauppareissu milloinkaan tule yllätyksenä.
  • Mummo käyttää vaatteet pokkana loppuun, välittämättä hituakaan sukulaisten paheksunnasta tahi siitä tosiseikasta että kaapissa odottaa kymmenen uutta (sukulaisten ostamaa) vastaavaa vaatetta.
  • Mummolla on aina aikaa juoda iltapäivällä kahvit ja syödä kahvin kanssa pulla ellei peräti leivos.
  • Mummo ei ehkä ole tullut hankkineeksi energiansäästölamppuja, mutta vahinko ei ole suuri, sillä hän joka tapauksessa polttaa vain yhtä lamppua kerrallaan ja sitäkin vain pimeän aikaan.
  • Mummo on kiusallaan vähän pihi.
  • Mummo vaatii pokkana hyvää palvelua ja yhtä pokkana kyselee tyhmiä kunnes asia oikeasti selviää.
  • Mummo on helposti epäluuloinen ja antaa piutpaut nykyajan kotkotuksille.
  • Mummolle ei tule mielihalua uusia verhoja vain siksi että ne ovat vanhat, jos ne kuitenkin ovat edelleen hyvät.

Mummous ei ole sukupuolisidonnaista, monet tuntemani miehet ovat mummoja tässä kirjoituksessa tarkoitetulla tavalla. Mummous ei ole onneksi ikäkysymyskään, nuori ihminen voi olla täysin mummo! Anteeksipyyntökin lienee paikallaan heille, jotka kokevat yleisen mummottelun tytöttelyn kaltaisena vähättelynä, sellainen ei todellakaan ollut tarkoitukseni Vielä tulee mieleen vähintään pari asiaa joka mummoudessa on ihanaa, nimittäin:
  • Mummo saattaa suhtautua tyynen rauhallisesti avuliaan sukulaisen mummolle ostamaan tietokoneeseen, internet-liittymään sekä neuvoihin laskujen maksamiseen verkossa. Kuitenkaan mummo ei luovu tavastaan maksaa laskut pankissa ja katsella samalla reissulla vähän kaupunkia.
  • Mummo tapaa päivättäin kavereitaan pihakeinussa istuskelun merkeissä.

5 kommenttia:

  1. Sympaattinen teksti :) Mutta tosiaan, sietäisi kyllä ottaa noista "mummojutuista" oppia..

    VastaaPoista
  2. tunnistin itseni =) mummo on kiusallaan pihi ja polttaa ne saamarin hehkut loppuun. Puhumattakaan pihakeinusta! Ihanaa olla mummo - ootas vaan!

    VastaaPoista
  3. Ottaisin mummottelun kohteliaisuutena! :)

    VastaaPoista
  4. Hauska teksti. Mummot ovat tosiaan todellisia ekoihmisiä jotka osaavat elää omissa rajoissaan.

    Mummoilla on erinomainen oravanpyöräsietokyky. Kuinka me muutkin oppisimme irrottautumaan statuksen tavoittelusta tavaralla ja kulutuksella?

    VastaaPoista
  5. Ihana kirjoitus. Mummous kunniaan! Itse en oikeasti ole vielä mummo, mutta näköjään toimin jo täysin mummomoodissa ;)

    VastaaPoista